Resultaten voor hersenen

 
 
hersenen
Hersenen in het kort Hersenstichting.
Globaal zijn de hersenen in te delen in. de kleine hersenen. de grote hersenen. Voor meer informatie over de anatomie kunt u hier een prachtige engelstalige 3D-animatie van de hersenen bekijken. De grote hersenen zijn verdeeld in twee helften, hemisferen genoemd.
bewustzijn
Onze bovenkamer: de hersenen Gezondheidsnet.
Voor elke soort informatie, taal, emoties, geheugen en beweging, is een apart gebied in de hersenen. Globaal kun je de hersenen indelen in de kleine hersenen cerebellum, de grote hersenen cerebrum en de hersenstam. De grote hersenen zijn verdeeld in twee helften: hemisferen.
rugpijn
Hersenen Vertaling Nederlands-Spaans.
Naar andere talen: Hersenen DE Hersenen EN Hersenen FR. Vertalingen Hersenen NLES. h rs n n. orgaan in je hoofd waardoor je kunt bewegen, denken en voelen cerebro el. Als je hersenen beschadigd raken, kun je niet alles meer Si tu cerebro se daña, ya no se puede hacer todo.
rugpijn
Waarom je hersenen van yoga houden.
De hersenen bestaan uit zowel grijze stof als witte stof. De grijze stof bestaat uit de cellichamen van neuronen en de witte stof uit de lange uitlopers de axonen van neuronen. De buitenste laag van de hersenen, ook wel de cortex of hersenschors genoemd, bestaat voornamelijk uit grijze stof.
drogers
Taak van de hersenen Albert Schweitzer ziekenhuis.
De hersenen hebben een belangrijke taak in ons lichaam. Zij regelen bijna alles. Ze zorgen ervoor dat we kunnen bewegen, zien horen spreken en denken. De hersenen regelen ook ons gevoel en onze emoties. Andere taken van onze hersenen zijn.:
bomen snoeien amsterdam
De hersenen onderverdeeld Gezondheidsnet.
Als je de hersenen ziet kun je je bijna niet voorstellen dat deze massa zo'n' belangrijke functie heeft in ons lichaam. Toch is het zo. De hersenen worden onderverdeeld in de grote hersenen, de kleine hersenen en de hersenstam. De grote hersenen lijken sterk op een walnoot.
Startpuntradiologie.nl.
Zoek op Coschap, Lichaamsdeel, Techniek of Ziektebeeld Vind. StartpuntRadiologie Coschappen Neurologie Hersenen. De hersenen vormen samen met het ruggenmerg het centrale zenuwstelsel. Het cerebellum kleine hersenen liggen in de achterste schedelgroeve. Het cerebrum de grote hersenen bestaat uit een linker en rechter hemisfeer.
De hersenen Hersenstichting.
Als er iets in je hersenen beschadigd raakt, merk je meteen dat je je hersenen nodig hebt voor alles wat je doet. Hoe de hersenen werken en wat er gebeurt als er iets in de hersenen beschadigt, kun je bekijken in deze nieuwe animatiefilm over de werking van de hersenen.
Hersenen Spreekbeurten.info.
als het goed is staat er een klein foutje bij de grote hersenen, want er staat dat je met de grote hersenen kan bewegen en dat dat niet automatisch gaat maar bij de kleine hersenen staat dat je kleine hersenen ervoor zorgen dat je kan bewegen en dat dat automatisch gaat?
Bouw en functie van de hersenen.
De kleine hersenen cerebellum zijn betrokken bij de coördinatie van allerlei spierbewegingen, spierspanning, lichaamshouding, evenwicht en het plannen van bewegingen. Daarnaast beïnvloeden de kleine hersenen emotionele en mentale processen. Beschadiging van de kleine hersenen leidt tot verlies van spiercoördinatie ataxie.
Schooltv: Hoe werken je hersenen? Heel veel tegelijk.
Dat is maar goed ook want je hersenen regelen echt alles, maar dan ook echt alles wat er in je lichaam gebeurd. Ze geven opdracht aan je lichaam, arm beweeg, maar je lichaam geeft ook weer opdracht aan je hersenen; au pijn.

Contacteer ons